И тази година без оркестри и абитуриенти около храм-паметника Св. Александър

...
И тази година без оркестри и абитуриенти около храм-паметника Св. Александър
Коментари Харесай

Без оркестри и абитуриенти около „Св. Александър Невски”

И тази година без оркестри и зрелостници към храм-паметника „ Св. Александър Невски ”. 

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до момента зрелостниците от нито едно учебно заведение в София не са изявили желание да се събират на площада към храма.

Забраната за оркестри и озвучителна техника бе въведена преди 2 години от Столичната община. От полицията допълниха, че няма да стопират зрелостниците да се събират на площада, в случай че имат предпочитание, само че ще наблюдават за съблюдаване на реда.

„ По отношение на 128-130 учебни заведения, 45 обекта, които би трябвало да бъдат охранявани почти на територията на София, пътна полиция ще разположи екипи във всичките по-значими места и групи хора, където се събират учениците “, изясни комисар Любомир Костадинов от „ Пътна полиция ”.
 
„ По отношение на " Александър Невски " би трябвало да ви обърна внимание, че както Светият Синод, по този начин и Столична община изрично не разрешават събирането на групи от зрелостници по какъвто и да е мотив без позволение. Въпреки всичко ние вземаме отношение, не пречим на студентите, само че молбата ми е да не се оскверняват надлежно храмовете и другите места, които са там с нецензурни дейности от страна на зрелостниците. Иначе няма да пречим на никого да се събират на местата, които са посочени “, разяснява още Костадинов, само че добави, че към този момент " Александър Невски " не е посочен от нито едно учебно заведение.

 
„ Оркестрите от 2017 година не, ами от доста от дълго време ги гоним и не им разрешаваме да се свири там, тъй като това са неща, които са в компетенциите на Столична община и на инспектората “, съобщи още комисар Любомир Костадинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР